page

warta

Kabeh anggota rumah tangga kudu nganggo topeng rai medis yen ana wong sing ngisolasi awake dhewe ing omah lan ora bisa mandheg ing ruangan, miturut Organisasi Kesehatan Dunia (WHO).

Apike, yen sampeyan kudu ngisolasi, sampeyan kudu misahake kamar ing kamar dhewe lan kamar mandhi dhewe, ujare WHO, Maria Van Kerkhove, nalika sesi takon lan takon ing dina Kamis.

 

 

微信图片_20210111173851

 

 

Nanging yen sampeyan ora bisa nindakake, sampeyan kudu “nyoba supaya jarakmu adoh saka anggota kulawarga kaya sing sampeyan bisa. Priksa manawa ing kluwarga sing nganggo masker, ing kasus iki nganggo topeng medis, yen sampeyan bisa ngakses. Yen ora, nganggo topeng kain, "ujare Van Kerkhove.

"Priksa manawa sampeyan nindakake kebersihan tangan lan umbah-umbah tangan kanthi rutin, lan disinfeksi permukaan, priksa manawa sampeyan entuk akeh panganan lan istirahat, akeh banyu lan kabeh," dheweke nambah.

 

 

 

 

Topeng rai wis digunakake minangka alat penting kanggo perang global nglawan pandemi COVID-19, nanging ora bisa ngalahake virus kasebut dhewe, ngelingake Michael Ryan saka WHO, sing uga melu sesi kasebut.

Ryan ngajak masarakat supaya tetep nindakake langkah-langkah jarak sosial, ora preduli nganggo topeng utawa ora.

"Pancen ngalahake tujuan [nganggo topeng rai] yen sampeyan nutup jarak fisik. Lan aku ngalami [pengalaman] bubar - wong sing nganggo topeng ... teka kanggo ngrangkul aku lan aku ujar, 'ora' ... lan jarene 'nanging aku nganggo topeng.' Lan aku mikir, 'ya, nanging isih tegese kita ora bisa ngrangkul,' kaya aku seneng banget ngrangkul, "jarene.

"Dadi topeng menehi sampeyan proteksi ekstra, nanging ora menehi idin yen bisa ngilangi kabeh masalah liyane. Cuci tangan lan topeng iku penting banget, "jarene, nambahake manawa masarakat luwih asring nutul rai lan topeng yen nganggo topeng rai, mula kudu eling yen wisuh tangan lan nggunakake sanitizer kanthi rutin.

 


Wektu kiriman: Jan-11-2021