page

warta

"Wabah donya

Ora bakal entek 1-2 taun ”

 

"Makutha anyar bisa mboko sithik dadi penyakit infeksi ambegan musiman sing cedhak karo flu, nanging mbebayani luwih gedhe tinimbang influenza." Esuke tanggal 8 Desember, Zhang Wenhong, direktur Departemen Penyakit Infeksi, Rumah Sakit Huashan, Universitas Fudan, ujar Weibo. Ing tanggal 7, Shanghai ngumumake asil telusuran saka 6 kasus lokal sing dikonfirmasi sing dilaporake ing antarane 20 lan 23 November. Wilayah kanthi risiko sedheng kabeh wis dibukak sawise rong minggu ditutup. Jagad sing isih tertutup mboko sithik dadi ora umum kanggo kabeh jinis warta, lan prospek pencegahan epidemi uga katon tenang, nanging sawetara kedadeyan wis ngungkapake kemungkinan skenario pertukaran global ing taun ngarep. Kepiye cara nindakake pertukaran internasional ing konteks epidemi kasebut

 

Babagan persamaan antara Ekspo Impor Internasional Shanghai lan strategi pencegahan epidemi Olimpiade Jepang, Zhang Wenhong ujar manawa kaping pisanan, ing tanggal 10 November, Ekspo Impor Internasional Shanghai sukses ditutup ing manajemen loop tertutup. Wong mlebu nindakake manajemen loop tertutup lan ninggalake negara kasebut sawise rapat. Kabeh pengunjung bakal diuji asam nukleat lan ora ana larangan liyane sing diwenehake. Gunggunge luwih saka 1,3 yuta wong sing melu CIIE. Pangembangan sing sukses bisa dianggep minangka eksplorasi kegiatan interaktif internasional skala gedhe, sanajan ing skala cilik.

 

Zhang Wenhong ngenalake yen minggu kepungkur dheweke wis pertukaran karo ahli pencegahan epidemi nasional sing penting ing Jepang. Loro informasi sing pantes digatekake. Salah sijine yaiku Jepang bakal nganakake Olimpiade kaya sing dijadwalake, lan liyane yaiku Jepang wis pesen vaksin setaun suwene taun ngarep. Nanging, poling pendapat nuduhake manawa mung 15% wong sing duwe kekarepan vaksinasi, udakara 60% ragu-ragu, lan sisane 25% wis negesake kanthi jelas yen ora bakal divaksinasi. Kepiye Olimpiade diwiwiti kanthi kahanan kaya ngono, ora bisa mbudidaya.

 

Tindakan pencegahan epidemi sing diumumake dening Komite Olimpiade Jepang duwe akeh kamiripan karo Ekspo Impor Internasional Shanghai. Bisa dingerteni manawa langkah-langkah kasebut bisa uga minangka template referensi supaya donya miwiti pertukaran ing mbesuk. Kanggo atlit saka negara-negara lan wilayah sing ngalami epidemi sing luwih parah, dheweke kudu diuji virus mahkota anyar nalika teka ing bandara Jepang. Sadurunge asil tes kasedhiya, atlit mung bisa tetep ing wilayah sing ditemtokake lan ngetrapake manajemen loop tertutup.

 

Beda karo strategi anti-epidemi Olimpiade Jepang, Olimpiade Jepang arep nganakake tes asam nukleat kanggo mlebu jaban rangkah kanggo nonton persaingan. Sawise mlebu, ora bakal ana larangan gerakan lan ora ana karantina, nanging lintasan post-entry kudu dipasang. Sawise ana kasus, pencegahan lan kontrol sing tepat dibutuhake. Strategi kanggo nglacak kabeh kontak sing cedhak lan njupuk langkah-langkah pencegahan epidemi. Iki padha karo strategi pencegahan lan kontrol Ekspo Impor Internasional Shanghai lan epidemi lokal iki.

 

Pencegahan lan kontrol sing tepat bakal dadi pilihan umum global

 

Zhang Wenhong ujar manawa pencegahan lan kontrol sing tepat bakal dadi pilihan umum global. Bubar iki, sawetara wilayah risiko menengah ing Shanghai wis diblokir. Kunci pencegahan epidemi ing Shanghai wektu iki utamane gumantung marang pelacakan sing akurat lan pamriksaan kerja kanthi lengkap ing sawetara wilayah kanthi risiko sedheng. Iki uga menehi pilihan kanggo kutha-kutha sing gedhe banget kanggo nyuda potensial pengaruh gedhe ing kegiatan ekonomi liwat pencegahan lan kontrol sing tepat.

 

Kanthi popularitas vaksin, jagad iki bakal mboko sithik. Nanging, amarga vaksinasi angel dadi universal (ora preduli saka asil survey sing ana babagan niat vaksinasi individu utawa kasunyatan manawa produksi global angel ditindakake sajrone siji langkah), epidemi global ora bakal rampung sajrone 1-2 taun. Nanging, ing konteks pambukaan maneh donya lan normalake pencegahan epidemi, pencegahan epidemi presisi bisa mboko sithik dadi pilihan umum global ing mbesuk.

 

Dheweke ujar manawa ing konteks pambukaan dunya kanthi bertahap lan popularisasi vaksin kanthi bertahap, sistem medis China kudu nanggapi kanthi apik. Sawise populasi berisiko divaksinasi, risiko makutha anyar bakal saya sithik mbesuk, lan bisa mboko sithik dadi penyakit infeksi ambegan mangsan sing cedhak karo influenza, nanging rugine luwih gedhe tinimbang influenza. Gegayutan kasebut, rumah sakit utama kudu duwe departemen pencegahan lan respons epidemi normal, yaiku departemen penyakit infeksi. Kanggo nanggepi iki, Sistem Kesehatan Kota Shanghai nganakake rapat ing Rumah Sakit Rakyat Pertama Shanghai akhir minggu. Sawetara direktur rumah sakit saka Delta Sungai Yangtze lan Delta Sungai Mutiara melu diskusi kanthi rame lan mbahas babagan strategi pencegahan lan kontrol COVID-19 mbesuk. . Tiongkok wis siyap kanggo virus kasebut lan kanggo masa depan sing mbukak.

 

 

 


Wektu kiriman: Dec-08-2020