page

warta

Pangembangan epidemi kasebut ngalami risiko "telung intertwined and superimposed"

 

Wiwit wiwitan musim salju, pangembangan epidemi kasebut ngalami risiko "telung gandheng lan superimposed", kahanan pencegahan lan kontrol wis dadi luwih abot lan rumit, lan tugas-tugas kasebut angel banget lan angel ditindakake.

 

Epidemi global nyedhiyakake risiko "perubahan bertahap" lan "mutasi". Lingkungan alami ing musim salju wis dadi rantai kadhemen alami. Coronavirus anyar duwe wektu kaslametan sing luwih dawa, kegiatan virus sing luwih kuat, lan risiko panularan potensial luwih gedhe. Kajaba iku, mutasi virus nambah infeksi lan ndhelikake, nyebabake pecah gelombang epidemi kaping telu ing saindenging jagad. Wiwit Desember 2020, ana luwih saka 600.000 kasus anyar sing dikonfirmasi ing saindenging jagad, lan luwih saka 10.000 kematian anyar, sing loro kasebut kalebu paling dhuwur wiwit wabah kasebut.

 

Epidemi domestik nyedhiyakake risiko epidemi sporadis sing ana gandhengane lan ditumpukake kanthi lokal. Wiwit Desember 2020, 20 provinsi nglaporake kasus sing diimpor anyar lan infeksi asimtomatik. Nganti jam 24:00 tanggal 7 Januari 2021, negara saya nembe ngonfirmasi 280 kasus lokal, lan 159 kasus sing lagi wae ditambahake ing minggu kepungkur. Kasus, utamane wabah anyar ing Shijiazhuang City, Provinsi Hebei. Muncul saka kahanan kasebut ngelingake provinsi kita babagan pencegahan epidemi lan kerja kontrol lan ora bisa santai.

 

Situasi pencegahan lan kontrol epidemi nyedhiyakake risiko intertwining wong, logistik lan kendaraan. Provinsi kita minangka provinsi sing akeh pedunung arus metu. Nomer buruh migran lan mahasiswa kalebu ing ndhuwur lima ing negara kasebut, lan umume ana ing Changzhumin tetanggan lan plabuhan pencegahan epidemi kunci liyane. Festival Musim Semi wis cedhak, lan para siswa bakal preinan lan migran. Nalika bali dadi pelaku usaha, lan periode lelungan paling dhuwur saka wong liya ing Jiangxi, macem-macem risiko lan faktor sing durung mesthi kayata aliran wong, kumpul lan lelungan ana gandhengane lan ditumpukake, sing bisa nyebabake panyebaran virus lan uga kluster epidemi.

 

Vaksinasi lengkap kanggo populasi utama sadurunge Festival Musim Semi

 

Musim salju lan musim semi minangka periode penting kanggo nyegah lan ngontrol epidemi. Provinsi kita kanthi ketat ngetrapake macem-macem langkah "impor pertahanan eksternal, rebound pertahanan internal", lan kanthi wicaksana, wiwit diwiwiti, nyekel normalisasi lan pencegahan epidemi presisi lan kontrol, lan terus nggabungake pencegahan epidemi sing sukses lan asil kontrol.

 

Kasebut kanthi tliti kanggo nyegah lan ngontrol epidemi mangsa lan musim semi. Wiwit wiwitan musim salju, provinsi kita nganakake sawetara rapat khusus kanggo sinau lan nyebarke pencegahan lan kontrol epidemi musim salju lan musim semi, koordinasi lan ngrampungake masalah utama, lan ningkatake pusat komando provinsi ing kabeh level supaya bisa mlebu negara perang. Wiwit Desember 2020, provinsi kita kanthi sukses nerbitake 30 rencana babagan pencegahan lan pengendalian epidemi musim salju lan musim semi, vaksinasi, pengujian asam nukleik lan konstruksi klinik demam, cadangan sumber daya perawatan medis, latihan darurat, lan penguatan pencegahan lan pengendalian epidemi sajrone Taun Anyar. lan Festival Musim Semi. Rencana kasebut yaiku nglawan pencegahan lan kontrol ing mangsa salju lan musim semi kanthi aktif lan terus-terusan. Sajrone Dina Taun Anyar, provinsi kita ngirim 11 tim pengawas menyang macem-macem wilayah ing propinsi kasebut kanggo nganakake kunjungan terbuka lan tanpa pambocoran kanthi tegas ngilangi macem-macem bahaya pencegahan lan pengendalian epidemi.

 

Selaras banget karo mekanisme pencegahan lan kontrol gabungan Dewan Negara ing penyebaran vaksinasi virus corona anyar kanggo populasi utama, provinsi kita wis nyusun rencana kerja utawa rencana vaksinasi, pemantauan reaksi abnormal, perawatan medis, lan kompensasi kanggo reaksi abnormal sing parah, klarifikasi rong kategori Fokus ing populasi sing divaksinasi. Kategori pertama yaiku wong sing duwe risiko infeksi paru-paru makutha sing anyar, kalebu wong sing duwe risiko pajanan sing luwih dhuwur, kayata inspeksi bea cukai ngarep lan personel karantina sing melu barang-barang rantai kadhemen sing diimpor, ngemot lan mbongkar port, nangani, transportasi lan liyane personel sing gegandhengan, praktisi transportasi internasional lan domestik, Personel, buruh pelabuhan tapel wates, personel medis lan kesehatan sing ngalami risiko epidemi luar negeri sing luwih dhuwur; wong sing kena infeksi ing luar negeri, kayata wong-wong sing kerja ing luar negeri kanggo kerja utawa sinau kanggo bisnis utawa tujuan pribadi. Kategori kapindho yaiku personel ing posisi kunci sing njamin operasi dhasar masarakat, kalebu personel jaminan tatanan sosial, kayata keamanan publik, pemadam kebakaran, pekerja komunitas, lan personel sing gegandhengan ing instansi pamrentah lan institusi sing langsung nyedhiyakake layanan kanggo masarakat; wong-wong sing njaga produksi normal lan operasi urip Personnel masarakat, kayata banyu, listrik, pemanasan, batubara, tenaga gas sing gegandhengan, lsp; personel layanan operasi sosial dhasar, kayata transportasi, logistik, perawatan lansia, sanitasi, pemakaman, lan komunikasi sing gegandhengan. Provinsi kasebut nduwe penyelidikan lengkap babagan jumlah wong sing kudu divaksinasi ing udakara kira-kira 1,6 yuta wong kasebut. Babagan kerja vaksinasi ing provinsi iki diluncurake kanthi resmi tanggal 28 Desember 2020. Saiki, ana 381.400 wong sing divaksinasi. Vaksinasi populasi utama bakal rampung sadurunge Festival Musim Semi.

 

6 tim seluler darurat deteksi asam nukleat tingkat wis digawe

 

Saiki, ana 223 klinik demam sing wis lulus inspeksi ing provinsi kasebut, lan tingkat rampung konstruksi 99,5%. Antarane, tingkat panampa klinik demam ing rumah sakit umum tersier lan rumah sakit penyakit infeksi yaiku 100%. Volume pengujian asam nukleat saben dina propinsi tambah dadi 338.000, lan 6 tim seluler darurat uji coba asam nukleat tingkat lan 1 tim kontrol kualitas dibentuk.

 

Kajaba iku, provinsi kita bakal ngupayakake kanthi becik kanggo nyampel lan nyoba asam nukleat coronavirus anyar saka panganan rantai kadhemen sing diimpor, saengga saben kelompok lan bagean kudu diawasi. Terusake ngetrapake pengalaman sing berharga lan efektif sing dipikolehi ing tahap awal, terus ningkatake mekanisme normalisasi, terus nguatake "lingkungan pribadi" lan pencegahan, terus nguatake pencegahan klompok lan kontrol klompok, terus nggabungake pondasi pencegahan lan kontrol, lan usaha kanggo nyegah lan ngontrol musim salju lan musim semi.


Wektu kiriman: Jan-11-2021