page

warta

big.jpg

 

Klik ing ponsel kanggo langsung nggawe janji kanggo wektu tes asam nukleat, pembayaran online, sampling situs, asil telusuran online ponsel sawise kasunyatan… Ing pertengahan November, Shanghai "Registrasi Pengujian Asam Nuklir Cloud Kesehatan Versi 2.0 ″ Diluncurake kanggo ngladeni ekonomi kanthi cara sing luwih cerdas, efisien, lan bisa dilacak. Cepet saka pemulihan sosial wis nguatake garis pencegahan epidemi kutha.

Epidemi mahkota anyar kena lan "balapan" nglawan virus. Serangkaian lapangan kerja anyar sing durung pernah ana sadurunge bakal saya cepet ing taun 2020. Pembaptisan "epidemi" perang uga nggawe masarakat ngerti yen sistem kesehatan masyarakat minangka bagean penting kanggo njaga kesehatan kabeh wong.

Taun khusus, tumindak khusus! Sesi Plenary 10 Komite Partai Kota Sebelas sing dianakake sawetara dina kepungkur negesake prelu nindakake tugas sing padhet ing finalisasi Rencana Lima Taun kaping 13 lan wiwitan Rencana Lima Taun kaping 14. Nalika ngadhepi kahanan epidemi saiki, kita bakal tetep njaga waspada, tanggepan ilmiah, tanggepan sensitif, lan implementasine kabijakan sing tepat, terus ngiyatake pencegahan epidemi normal lan kapabilitas tanggap darurat, lan nindakake tugas sing kuat "Input pertahanan eksternal lan rebound pertahanan internal".

Blueprint anyar ditarik, lan perjalanan anyar diwiwiti. Sistem kesehatan lan kesehatan Shanghai nanggung misine, lan ngupayakake kabeh upaya kanggo nggawe alangan keamanan kesehatan masarakat kanthi kawicaksanan ilmu, cara nanggapi, lan wani ngupayakake pangowahan, kanggo nggawe garis pertahanan sing kuat kanggo masarakat urip, lan kanggo nulis "kutha, nggawe jaman sing luwih apik" Bab sing anyar ing "ayu".

 

Nambah maju lan gawe sistem kesehatan masyarakat sing luwih lengkap

 

Ing tanggal 1 November, "Peraturan Kotamadya Shanghai babagan Manajemen Darurat Kesehatan Publik" mulai berlaku. Saka ngawasi lan peringatan dini kanggo tanggap darurat, pengalaman efektif sing kepungkur wis dikondensasi dadi 10 bab lan 85 artikel. Nggawe sistem manajemen darurat kesehatan umum "pencegahan dhisik, perdamaian lan perang gabungan", Shanghai, sawijining kutha mega, terus-terusan nggawe garis pertahanan publik sing luwih ketat lan kuwat. Iki uga minangka peraturan pencegahan lan kontrol epidemi tingkat provinsi pertama ing negara kasebut.

Pencegahan epidemi ing Dacheng mbutuhake respon sing cepet lan akurat, uga dhukungan institusional. Mbalik ing wektu tanggal 20 Januari 2020, Shanghai nglaporake kasus pneumonia koroner anyar sing dikonfirmasi kaping pisanan; tanggal 24 Januari, ing wengi Taun Baru, Shanghai ngluncurake mekanisme tanggap utama kanggo kahanan darurat kesehatan umum utama. Wabah "epidemi" perang nyebabake pangowahan sistem level jero. Ing tanggal 7 April, Shanghai nganakake konferensi konstruksi kesehatan umum lan nerbitake "Sawetara Opini Meningkatake Sistem Pencegahan dan Kontrol Epidemik Utama dan Meningkatkan Sistem Manajemen Darurat Kesehatan Umum" (diarani "Konstruksi Kesehatan Publik 20 Shanghai"). Rapat kasebut kanthi jelas nyatakake: Ing taun 2025 Shanghai bakal dadi salah sawijining kutha paling kuat ing sistem kesehatan masyarakat global.

 

big (5).jpg

 

"Kita aktif nglawan epidemi iki, lan kita uga ngakoni lan ningkatake tata cara umum kanggo nganyari ulang lan ningkatake sistem kesehatan masyarakat kutha, lan ngupayakake ngilangi jejak pamrentahan keamanan kesehatan masarakat kutha." Profesor Luo Li, Sekretaris Partai Sekolah Kesehatan Umum Universitas Fudan, marang wartawan. "Logika" ing mburi konstruksi sistem khusus kanggo pemerintahan keamanan kesehatan masyarakat ing kutha-kutha mega yaiku: Kaping pisanan, penekanan kanggo nyegah yaiku entuk peringatan dini kanthi kontrol penyakit sing luwih sensitif lan lengkap lan sistem kesehatan masyarakat. Kapindho, ngupayakake "kedadeyan nol" ora selaras karo kasunyatan. Mula, nalika ana kasus sporadis, kepiye cara mateni "nyala" kasebut kanthi kacepetan paling cepet lan paling ora biaya lan njaga operasi normal urip sosial lan ekonomi yaiku sistem sing kudu ditindakake.

"Saka sudut pandang saiki, pencegahan lan kontrol sing tepat lan pembuangan kasus sporadis sing anyar saiki wis nuduhake efektifitas peningkatan lan konstruksi kesehatan masyarakat kutha." Luo Li ujar manawa nalika perang nglawan epidemi pneumonia mahkota anyar, Shanghai duwe 117 perusahaan ing saindenging kutha. Klinik demam lan 200 klinik sentinel demam komunitas duwe peran "pos" utama. Ngarep-arep ing mbesuk, kanggo nggawe "tembok tembaga lan wesi" kanggo pencegahan lan pengendalian epidemi kutha, wiwit nganyari sistem kesehatan masyarakat nganti pembangunan sistem disiplin lan bakat kayata infeksi, penyakit pernapasan, lan perawatan perawatan kritis bakal dadi tugas jangka panjang, sing mbutuhake ketekunan. Kanggo nindakake, kudu ngiyatake tata letak lan rencana formulasi sing katon maju, lan ngerteni prakarsa kerja kasebut.

 

Nyukupi kabutuhan masarakat lan nyepetake transformasi “Rumah Sakit Digital Cerdas”

 

Sesi paripurna negesake manawa kita kudu nyengkuyung transformasi digital kutha-kutha. Transformasi digital kutha minangka subyek anyar, rekayasa sistem, kalebu kabeh aspek produksi kutha, urip, lan ekologi, kalebu digitalisasi ekonomi, digitalisasi urip, lan digitalisasi pamrentahan.

Nyepetake transformasi digital lan mbangun rumah sakit sing "luwih cerdas" dadi sing dikarepake masarakat saiki. Miturut statistik paling anyar, 43 rumah sakit Internet ing Shanghai ngluncurake layanan diagnosis lan perawatan Internet, lan "Layanan Perawat Internet +" isih dikepengini ing 4 kabupaten kalebu Changning, Jing'an, Putuo, lan Pudong.

big (4).jpg

 

Ing Rumah Sakit Pusat Distrik Xuhui, wiwit dadi rumah sakit umum pertama ing Shanghai sing entuk lisensi rumah sakit Internet ing wulan Februari taun iki, konsultasi medis online, konsultasi tindak lanjut "awan", pambayaran online asuransi medis, lan pangiriman obat ing omah kabeh wis sadhar ing rumah sakit iki. Ing tanggal 27 November, "Rumah Sakit Xuhuiyun" wis nampa luwih saka 35.000 dokter lan nerbitake 6,557 resep. "Temokake dhokter ing omah tanpa ninggalake omah" wis dadi rutinitas saben dinane kanggo akeh wong.

"Thanks kanggo dhukungan saka serangkaian kabijakan, Rumah Sakit Xuhuiyun entuk pangembangan sing jelas. Saiki, rata-rata konsultasi online saben dina yaiku 400-500, lan kualitas konsultasi uga nggawe lompatan kualitatif: konsultasi kesehatan sederhana minangka minoritas, lan panjaluk layanan perawatan kesehatan minangka utama. Singkatnya, apa sing kita lakoni yaiku 'kebutuhan kesehatan' kanggo masarakat umum lan ngrampungake serangkaian masalah praktis. " ujare Zhu Fu, direktur eksekutif Rumah Sakit Pusat Kabupaten Xuhui.

Pangembangan lan aplikasi data medis wis dilebokake ing urip warga Shanghai. Sawise wabah kasebut, "kode kanthi aplikasi" dadi "konfigurasi standar" supaya warga Shanghai bisa lelungan, sing ora mung nggawe warga kasebut kepenak, nanging uga nyuda tekanan kanggo pencegahan lan kontrol epidemi ing akar rumput. Minangka titik wiwitan penting kanggo "jaringan siji mbukak" lan "siji manajemen gabungan jaringan", aplikasi sing diluncurake kanthi cepet iki ora mandheg kanthi "langkah-langkah sing cocog", nanging terus ngembangake skenario aplikasi, ganti dadi kode layanan portebel warga ing bidang manajemen lan layanan publik.

 

big (3).jpg

 

Ing klinik rawat inap Rumah Sakit Timur Rumah Sakit Renji, Ibu Li antri ing jendela registrasi lan ngerti yen dheweke esuk-esuk metu lan dheweke ora nggawa kertu asuransi medis. Dheweke kaget, rumah sakit ngluncurake fungsi anyar kanggo ndhukung "transaksi buang" kertu asuransi medis, yaiku nggunakake ponsel kanggo ndhaptar sertifikat elektronik asuransi medis online. Sawise aplikasi sukses, pindai jendhela nganggo kode QR lan mung ngrungokake "di" Kanthi siji swara, registrasi janjian asuransi medis wis rampung.

Thanks kanggo "Siji Layanan Bersih" sing ngluncurake "Siji Bab kanggo Pembayaran Medis", "Kode Aplikasi" lan "Voucher Elektronik Asuransi Medis" disambungake, lan saiki warga Shanghai bisa nggunakake "Kode Aplikasi" kanggo ndhaptar ing rumah sakit umum saindhenging kutha. Perawatan medis, pembayaran lan prosedur liyane.

Menanggapi persyaratan khusus penyakit non-kontak "ora kontak", bakal nyebabake transformasi rumah sakit fisik dadi "rumah sakit digital sing cerdas". Zhu Fu ujar marang wartawan manawa platform Rumah Sakit Xuhuiyun isih diulang. Ing mbesuk, layanan medis Internet bakal terus nyukupi kabutuhan kesehatan masarakat, lan nemokake owah-owahan sing luwih jero bareng karo pejabat pangaturan lan platform teknologi.

Ngadhepi Delta Kali Yangtze lan ngadhepi kabeh negara, terus ningkatake tingkat layanan kesehatan

Ing pungkasan taun, ana warta anyar sing nggawe masarakat seneng: Shanghai wis ngrampungake tugas tahunan sadurunge dijadwalake ing pungkasan Oktober ing 26 proyek praktis pamrentah kotamadya ing 10 wilayah taun iki.

Nggawe langkah sadurunge kanggo ngrancang tata letak, terus fokus banget marang manajemen proses, supaya masarakat duwe bathi sing nyata. Proyek praktis pamrentah kutha 26 kalebu: nambah 7.000 kasur kanggo wong tuwa, lan mbangun 50 komunitas anyar kanthi lengkap minangka pusat layanan lawas; 200 papan katering komunitas kanggo wong tuwa, direnovasi 2.000 kasur kanggo perawatan keperawatan cacat kognitif; mentas dibangun 11 gawat darurat medis (120); nambahake 100 stasiun kesehatan sing cerdas, lsp. Konco nomer kasebut yaiku idham-idhaman lan pangajab masarakat supaya bisa urip kanthi kualitas luwih dhuwur.

 

big (2).jpg

 

Dumunung ing Qingpu, ngladeni Delta Sungai Yangtze, lan madhep kabeh negara, tanggal 24 Oktober, Rumah Sakit Internet Delta Sungai Yangtze (Shanghai) diwiwiti. Iki gumantung karo dhukungan bisnis Rumah Sakit Zhongshan sing ana gandhengane karo Universitas Fudan lan adhedhasar pambangunan Rumah Sakit Rakyat Zhujiajiao ing Distrik Qingpu kanggo nggabungake sumber daya medis sing berkualitas ing wilayah Delta Sungai Yangtze. , Kanggo ningkatake level layanan kesehatan ing Zona Demonstrasi Integrasi Eco-Green Delta Eco-Green, lan terus ndorong pangembangan obat cerdas, logistik medis, asuransi komersial, lan pariwisata medis ing Zona Demonstrasi Delta Yangtze.

Rumah Sakit Internet Delta Sungai Yangtze (Shanghai) wis ngrampungake tahap konstruksi kaping pisanan, lan ana rencana kanggo tahap konstruksi kaping loro. Wu Jinglei, direktur Komisi Kesehatan Kota Shanghai, nalika ngomong babagan visi jangka panjang Rumah Sakit Internet Delta Sungai Yangtze, khusus nyebutake manawa rumah sakit iki, sing lahir karo unsur Internet, bakal fokus marang pengalaman pasien, penting kanggo interkoneksi, lan kerja keras ing bidang eksperimen inovasi teknologi medis iki. "Terus ngrungokake pengalaman medis masarakat umum, lan terus ningkatake modhel layanan, dadi titik demonstrasi medis sing cerdas ing Delta Sungai Yangtze, kabeh negara lan uga ing Asia, sing nuwuhake pembangunan mbesuk."

Pikirake kahanan sakabèhé, gunakake kahanan umum, lan bukak game anyar, mbesuk bisa diarepake. Ing wulan iki, minangka salah sawijining proyek utama "Tindakan Shanghai Sehat (2019-2030)", rencana pambangunan sistem penilaian dampak kesehatan pertama sing lengkap ing negara rampung, sing bakal ngevaluasi kanthi sistematis pengaruh rencana utama ekonomi lan pembangunan sosial, kabijakan , lan proyek teknik kesehatan umum. pengaruhe. "Kesehatan digabung karo kabeh strategi", Shanghai terus tumindak lan kerja sama kanggo njaga kesehatan masarakat kanthi luwih apik.

 

 


Wektu kiriman: Dec-04-2020