page

warta

Ing tanggal 9 Desember, Zhejiang nganakake konferensi pers kerja pencegahan epidemi radang paru-paru anyar kaping 58. Petugas sing ana gandhengane karo Kantor Pencegahan lan Kontrol Grup Pimpinan Provinsi lan Biro Pengawasan Pasar Provinsi ngenalake kahanan koordinasi lan promosi pencegahan epidemi lan pangembangan ekonomi lan sosial.

 

Wartawan kasebut ngerti saka konferensi pers, supaya kanthi efektif nyegah bebaya "transmisi fisik saka wong menyang wong" sing ndhelik, Zhejiang bakal mriksa inspeksi, muatan lan bongkar muat, transportasi, panyimpenan, pangolahan, lan penjualan panganan rantai dingin sing diimpor , barang impor liyane, bagasi penumpang mlebu lan barang liyane. Minangka personel utama pencegahan lan kontrol epidemi, staf ing mbukak lan mbongkar lan link liyane kanthi ketat ngetrapake syarat perlindungan, terus nindakake pemantauan kesehatan saben dina, lan nambah frekuensi tes asam nukleat. Sanalika, ngiyatake tes asam nukleat kanggo artikel entri lan praktisi sing ana gandhengane.Jumlah sampel praktisi, conto artikel, lan conto lingkungan sing diuji ing saben kabupaten (kutha, kabupaten) saben minggu ora kurang saka 30.

 

Konferensi pers menehi kabar babagan penanganan relevan panganan rantai dingin impor asam nukleat pungkasan:

 

Ing 21:00 ing wayah sore tanggal 2 Desember, conto ngawasi panganan rantai adhem saben dina sing diklumpukake dening Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit Yuhuan ing Pasar Sayuran Pusat Chengguan nemokake spesimen sikil mburi babi beku sing diimpor saka Brasil sing kabukten positif kanggo asam nukleon coronavirus anyar. Sawise dilacak dening sistem "Zhejiang Cold Chain", produk-produk kasebut mlebu ing negara kasebut liwat Pelabuhan Shanghai Yangshan tanggal 28 September. Wilayah lokal kanthi cepet nggunakake langkah darurat kayata panyimpenan kargo, inspeksi personel lan isolasi, lan penghapusan situs, lan nindakake tes asam nukleat ing lingkungan lan karyawan ing sanjabane pasar. Distrik lan kabupaten sing relevan ing Kota Taizhou sing melu sirkulasi produk langsung nindakake pelacakan, investigasi, lan pembuangan personel. Kantor Pencegahan lan Kontrol uga menehi kabar babagan provinsi lan kutha-kutha tetanggan. Miturut statistik, Taizhou City nglumpukake total 174 sampel saka kumpulan produk sing padha, kemasan njaba, lan lingkungan eksternal sing ana, lan 3304 wong sing terlibat diidentifikasi. Asil tes asam nukleat kabeh negatif.

 

Ing tanggal 5 Desember, Kutha Wuxi, Provinsi Jiangsu, menehi kabar marang perusahaan yen kemasan eksternal kerang sapi tanpa boneka beku sing diimpor sing diisi perusahaan wis kabukten bisa ngalami virus corona anyar. Zhejiang langsung ngatur Hangzhou, Ningbo, Huzhou, Jiaxing, Shaoxing, Zhoushan, Taizhou lan pitung wilayah liyane sing melu batch produk sing padha kanggo nindakake sampling darurat lan pengujian, ngawasi kesehatan lan disinfeksi kesehatan personel, lan nutup produk kasebut supaya ora mbebayani.Ing tanggal 8 Desember, 4.975 conto produk lan kemasan sing gegandhengan, lingkungan eksternal lan praktisi wis diconto lan diuji, lan asil tes asam nukleat kabeh negatif.

 

Kanggo nambah mekanisme manajemen loop tertutup panganan rantai kadhemen sing diimpor, Zhejiang wis nindakake "operasi skala penuh" kanggo panganan rantai kadhemen sing diimpor sing mlebu liwat port Zhejiang utawa mili menyang Zhejiang liwat port Zhejiang kanggo nyimpen, ngolah. (subkontrak), lan penjualan. Kontrol, ora ngilangi ”manajemen loop tertutup, kanthi jelas nyebutake“ papat ora kena ”, yaiku:

 

Sing tanpa inspeksi lan sertifikat karantina ora diidini dipasarake, sing ora duwe laporan tes asam nukleat ora diidini, sing ora duwe sertifikat desinfeksi ora diidini, lan sing ora duwe kode sumber rantai kadhemen sing bisa dilacak panganan ora diidini dipasarake, kanthi efektif nyuda resiko panyebaran epidemi panganan rantai adhem sing diimpor.

 

Kajaba iku, Zhejiang uga bakal ngiyatake pencegahan lan kontrol virus mahkota anyar ing barang impor lan staf sing gegandhengan. Nitik saka kasus domestik anyar, ing lingkungan suhu sing kurang ing mangsa adhem, virus corona anyar bisa nyebar liwat sistem logistik rantai sing ora adhem, sing nyedhiyakake persyaratan anyar kanggo kerja pertahanan fisik. Fokus kanggo ningkatake mekanisme "inspeksi sumber lan kontrol + isolasi inti keras + kontrol cerdas presisi", Zhejiang wis nyusun pedoman kanggo pencegahan lan kontrol artikel entri lan staf sing gegandhengan. Antarane, kabeh barang impor sing diangkut nganggo penerbangan kargo internasional utawa liwat plabuhan menyang negara kasebut, kajaba sawetara komoditas massal, yaiku pancegahan lan sacara lengkap diinfeksi sarana transportasi lan pengepakan njaba produk; permukaan njaba koper sing dicenthang penumpang mlebu mlebu liwat sabuk conveyor bandara Secara prinsip, disinfeksi seragam dibutuhake sadurunge ekstraksi. Karya desinfeksi ngetutake prinsip keamanan, efektifitas, lan operasi sing gampang, sing ora mung nyuda risiko virus makutha anyar sing diimpor liwat barang impor, nanging uga nyuda link operasi lan biaya sing ora perlu.

 

Miturut petugas sing relevan ing Kantor Kelompok Pimpinan Provinsi kanggo Pencegahan lan Kontrol, Zhejiang ora duwe laporan kasus lokal sing dikonfirmasi anyar sajrone 175 dina berturut-turut; saiki ana 4 kasus sing dikonfirmasi dirawat ing rumah sakit, lan 27 kasus infeksi asimtomatik isih diawasi medis, kabeh mlebu ing jaban rangkah.

 

Amarga kedadeyan kasus sporadis ing Wilayah Otonom Mongolia Batin Manzhouli, Distrik Zhalai Nuoer Kutha Hulunbuir, Distrik Pidu lan Distrik Chenghua Kutha Chengdu Provinsi Sichuan, miturut persyaratan mekanisme kontrol cerdas presisi Zhejiang, yaiku diklasifikasikake minangka risiko dhuwur utawa berisiko menengah. Sing teka ing Zhejiang lan bali menyang Zhejiang saka wilayah kasebut, yen ora bisa menehi sertifikat tes asam nukleat negatif sajrone 7 dina sadurunge tekan tujuan sing dituju, utawa "kode kesehatan" ijo kode sing ngemot informasi, dheweke bakal diarahake menyang papan sing ditemtokake kayata titik layanan komprehensif lokal kanggo tes asam nukleat; asile negatif Bisa mili kanthi bebas lan tertib miturut ukuran pangukuran suhu normal lan proteksi pribadi.

 

Kajaba iku, amarga kasunyatan manawa kahanan epidemi ing Kashgar, Xinjiang wis dikendhaleni, lan Zhejiang dikurangi dadi tingkat risiko rendah ing saindenging wilayah kasebut, ora maneh mbutuhake personel sing ninggalake Kalai lan Zhejiang supaya bali menyang Zhejiang kanggo nyedhiyakake sertifikat tes asam nukleat negatif. Kanggo sing bali menyang Zhejiang saka Distrik Pelabuhan Dongjiang Kota Tianjin, Wilayah Baru Binhai, lan Area Anyar Shanghai Pudong, sing dikurangi dadi kurang resiko, sertifikat tes asam nukleat negatif ora dibutuhake maneh.

 

Wiwit wabah epidemi kasebut, Zhejiang wis sacara berturut-turut ndeteksi kru positif virus mahkota anyar saka kapal internasional sing didandani ing Hong Kong. Penguatan pencegahan epidemi ing bidang iki minangka bagean penting saka input pertahanan asing. Adhedhasar kahanan nyata, wilayah pesisir sing relevan wis ngrumusake langkah-langkah manajemen pamrentahan order bisnis bisnis kapal internasional, dikombinasikake karo riset lan penilaian komprehensif babagan lintasan kapal, pelabuhan berthing, shift kru, lsp., Lan target identifikasi sing ditarget Sesuai karo syarat "inspeksi lengkap, inspeksi dhisik, inspeksi dhisik, pamriksa dhisik, lan perbaikan luwih dhisik", tes asam nukleat kru kasebut dijamin sadurunge kapal internasional mlebu pabrik kanggo didandani; Pangowahan kru ora diidini sadurunge asil tes ditanggepi, lan perbaikan ora diijini operasi. Sanalika, perusahaan perbaikan kapal diwajibake nggawe sistem registrasi lan pelaporan pembunuhan sing komprehensif, lan operasi ndandani mung bisa ditindakake sawise mateni.


Wektu kiriman: Dec-09-2020