page

kabar

Menteri Kesehatan Jepang Tamura Tsunehisa ujar manawa amarga kekurangan jarum suntik khusus sing bisa ngekstrak dosis pungkasan saka vial sing diwenehake dening pabrikan obat kasebut, Jepang ora bisa menehi vaksinasi marang akeh wong kaya sing direncanakake, amarga Pfizer ora duwe vaksin Virus sing cukup.
Negara kasebut ujar wulan kepungkur manawa wis njamin dosis kanggo 72 yuta wong adhedhasar asumsi yen saben vial bisa nyedhiyakake enem injeksi.Nanging, yen ora ana jarum suntik sudut mati sing kurang, jarum suntik iki bisa nyuda jumlah vaksin sing isih ana ing jarum suntik sawise digunakake, saengga botol obat pungkasane mung bisa ngasilake limang dosis, sing cukup kanggo nampung 60 yuta wong.
Tamura ujar: "Syringes sing digunakake ing Jepang mung bisa nyuntikake limang dosis.Kita bakal nggunakake kabeh jarum suntik sing ana sing bisa nyuntikake enem dosis, nanging amarga luwih akeh obat sing disuntikake, iki mesthi ora cukup.
Juru bicara pemerintah senior Katsunobu Kato ujar dina Senin yen yen dosis kaping enem ora bisa diekstrak, biasane bakal "dibuwang."
Pamrentah mbutuhake produsen piranti medis supaya nyepetake produksi jarum suntik khusus.
Reuters nglaporake wulan kepungkur manawa Amerika Serikat lan negara-negara Uni Eropa uga wis ngupayakake entuk jarum suntik papan sing sithik kanggo nyuda dosis vaksin Pfizer lan njaluk produsen nambah kapasitas produksi sakabèhé.
Menteri Kesehatan Norihisa Tamura ngomong ing rapat subkomite pemerintah babagan pandemi Virus ing Tokyo, Selasa.|Xie Teng
Yoshinori Oguchi, anggota mitra koalisi junior partai sing mrentah, Akira Oguchi, ujar manawa pamrentah kudu nganggep manawa saben vial mung bisa menehi limang dosis nalika menehi vaksin kanggo 72 yuta wong.
Pejabat Kementerian Luar Negeri ngakoni: "Nalika kita mlebu kontrak, kita ora yakin manawa siji botol bisa ditembak kaping enem.""Kita ora bisa nolak manawa kita mbuktekake iki alon-alon.
Miturut sumber pemerintah, yen Jepang ora ngganti jumlah bokor sing dipesen saka Pfizer, bakal ngowahi dosis sing bisa diwenehake nganti 120 yuta.
Pejabat senior saka Kementerian Kesehatan ujar manawa pamrentah bakal ngrembug karo Pfizer kanggo nyedhiyakake luwih akeh dosis menyang Jepang.
Vaksin Pfizer sing ditinjau dening Kementerian Kesehatan samesthine bakal disetujoni tanggal 15 Februari, nalika Kementerian Kesehatan bakal nganakake rapat klompok ahli.Ing wektu sing padha, perusahaan Inggris AstraZeneca PLC (AstraZeneca PLC) nyatakake yen wis resmi nglamar pelayanan kanggo persetujuan vaksin kasebut.
Pamrentah ngrancang miwiti vaksinasi marang tenaga kesehatan ing tanggal 17 Februari kanggo nganakake panaliten kanggo verifikasi keamanan vaksin kasebut, banjur miwiti vaksinasi kira-kira 36 yuta wong sing umure luwih saka 65 taun wiwit April.
Ing jaman kesalahan informasi lan informasi sing akeh banget, warta sing berkualitas luwih penting tinimbang sadurunge.Kanthi lengganan, sampeyan bisa mbantu nggawe crita kanthi bener.
Wiwit awal krisis Virus, Japan Times wis nyedhiyakake warta penting gratis babagan pengaruh Virus anyar lan informasi praktis babagan cara nanggapi pandemi kasebut.Mangga nimbang langganan saiki supaya kita bisa terus menehi sampeyan kabar paling anyar babagan Jepang.
Kanthi rencana langganan saiki, sampeyan bisa menehi komentar babagan crita.Nanging, sadurunge nulis komentar pisanan sampeyan, gawe jeneng tampilan ing bagean "Profil" ing kaca akun pangguna.


Wektu kirim: Mar-08-2021